{"id":11,"date":"2019-07-02T08:25:48","date_gmt":"2019-07-02T08:25:48","guid":{"rendered":"http:\/\/4gringos.no\/?page_id=11"},"modified":"2019-07-02T08:26:55","modified_gmt":"2019-07-02T08:26:55","slug":"nyt-meksikanske-retter-i-mexico","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/4gringos.no\/nyt-meksikanske-retter-i-mexico\/","title":{"rendered":"Nyt meksikanske retter i Mexico"},"content":{"rendered":"

\"\"Selv om meksikansk mat har gjort furore i flere verdensdeler og er enkelt \u00e5 oppdrive her hjemme, er det ikke helt det samme som \u00e5 faktisk v\u00e6re i Mexico og utforske det lokale kj\u00f8kkenet. Selv om taco, enchiladas og burrito er det mange av oss forbinder med kulinariske opplevelser fra Nord-Amerikas s\u00f8rligste omr\u00e5der, best\u00e5r det meksikanske kj\u00f8kkenet av s\u00e5 mye mer. La oss se p\u00e5 noen retter det er verdt \u00e5 f\u00e5 med seg n\u00e5r du er p\u00e5 reise i Mexico.<\/p>\n

Mole<\/h2>\n

Mole har f\u00e5tt en del internasjonal fotfeste, men mange tror det er en rett i seg selv. Mole betegner faktisk flere retter. Bare i delstaten Oaxcaca finnes det syv varianter, og det som kanskje er den mest popul\u00e6re for bes\u00f8kende, er mole negro. Denne inkluderer mange ingredienser, som blant annet ulike n\u00f8tter, kryddere, fr\u00f8, chili, sjokolade og banen. P\u00e5 mange restauranter serveres retten med kylling til.<\/p>\n

Chilaquiles<\/h2>\n

Dette er en rett som er sv\u00e6rt popul\u00e6r som frokost og brunsj i Mexico. Her kutter de opp tortillachips og steker dem, f\u00f8r de dekker dem med salsa. Serveres gjerne med frijoles, egg, biff, kylling eller guacamole. Ofte kombineres disse. Chilaquiles er en del av frokostmenyen p\u00e5 mange spisesteder i Mexico, og mange nyter den som en kur mot bakrus.<\/p>\n

Torta Ahogada<\/h2>\n

Dette er en spesialitet i delstaten Jalisco, og s\u00e6rlig i Guadalajara, som er hovedstaden. Torta Ahogada er laget av det som kalles birote-br\u00f8d, som er et lettsaltet baguette-lignende bakverk. Br\u00f8det fylles med svinekj\u00f8tt, og tilsettes ingredienser som salsa, l\u00f8k, avokado og fersk lime. I likhet med de fleste andre meksikanske retter er denne rik p\u00e5 smak, mye takket v\u00e6re salsaen.<\/p>\n

Dette er eksempler p\u00e5 gode retter det er verdt \u00e5 f\u00e5 med seg n\u00e5r du er i Mexico. Fordi de fleste av oss har et godt inntrykk av de meksikanske rettene som er popul\u00e6re her hjemme, b\u00f8r disse rettene absolutt pr\u00f8ves ut n\u00e5r sjansen byr seg.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Selv om meksikansk mat har gjort furore i flere verdensdeler og er enkelt \u00e5 oppdrive her hjemme, er det ikke helt det samme som \u00e5 faktisk v\u00e6re i Mexico og utforske det lokale kj\u00f8kkenet. Selv om taco, enchiladas og burrito er det mange av oss forbinder med kulinariske opplevelser fra […]<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":37,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"ub_ctt_via":"","footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"featured_image_src":"https:\/\/4gringos.no\/wp-content\/uploads\/sites\/16\/2019\/07\/13a328afca535eb5758d4b54c11844d9d08925c2.png_facebook.png","author_info":{"display_name":"admin","author_link":"https:\/\/4gringos.no\/author\/admin\/"},"new_scheduled_revision":null,"save_as_revision":null,"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11"}],"collection":[{"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":39,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/11\/revisions\/39"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/media\/37"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/4gringos.no\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}