Venezia – et bilfritt trekkplaster

Du har sikkert hørt om denne italienske kystbyen hvor båter kalt gondoler er det primære fremkomstmiddelet. Disse tradisjonelle robåtene frakter både innbyggere og turister over kanalene, og kan ta deg til spennende attraksjoner som Rialtobroen og Sukkenes bro. Ellers er Venezia mest kjent for Markusplassen og Dogepalasset, og disse vil vi anbefale at du får med deg når du tar turen. I likhet med mange italienske byer, er Venezia en gullgruve for historie- og arkitekturinteresserte.

Markusplassen

Markusplassen er en stor åpen plass midt i byen, hvor menneskestemmen er den dominerende lyden. Plassen er like bilfri som resten av byen, og domineres av duer og mennesker. Her finner du blant annet Biblioteca Marciana, som kan skilte med en av de største samlingene av klassiske håndskrifter i verden. Dette er det perfekte stedet for å slappe litt av og spille casino hos Wildz.

Dogepalasset

Dette berømte byggverket har tidligere fungert som rettslokale og regjeringsbygg. Bak palasset finner du Sukkenes bro, som fører til fengselet. Dogepalasset er et av de vakreste gotiske byggene du noen gang kommer til å se, og byr på storartet interiør, inkludert en bronsebrønn. Palasset har vært museum siden 1923, og til tross for en del ombygginger og restaurering er mye av det eldgamle interiøret godt bevart.

Er Venezia dyrt?

Det går rykter om at det er kostbart å spise ordentlig i Venezia, og dette kan vi si er en sannhet med modifikasjoner. Blant de mest kjente spisestedene er Harry’s Bar og Caffè Florian, og her er det dyrt! Ønsker du å spare penger, finnes det heldigvis billigere steder med kvalitesmat og god drikke. Generelt sett er flere av de dyre stedene i nærheten av Markusplassen, hvor turistene er, men som regel trenger du ikke gå lengre vekk enn et kvartal eller to før du finner bedre egnede spisesteder.