Thailand – en favoritt blant nordmenn

Det er mange gode grunner til å reise til Thailand. Landet er et godt reisemål hele året rundt, og du kan bo på luksushotell langt billigere enn det som er vanlig i for eksempel Europa. Fantastisk god mat kan også fås til en rimelig penge. Er du blant de stadige flere nordmenn Thailand har masse flotte strender å skilte med, og det er flust med gode shoppingmuligheter. Direkte fly fra Oslo til Bangkok vil ta rundt 11 timer, og det er det absolutt verdt.

Bangkok

Hovedstaden Bangkok byr på et pulserende storbyliv, og det finnes nok av gode severdigheter. Englenes by, som de lokale innbyggerne kaller det, kan utforskes ved hjelp av Sky Train, som er passende fremkomstmiddel i en by som ellers sliter med tett trafikk. Sky Train anbefales på det varmeste fremfor drosje og tuk-tuk. I byens shoppingsentre blir du neppe lei, her er utvalget av merkeklær, skreddersydde klær, kunsthåndverk og suvenirer enormt!

Chiang Mai

En times flytur fra Bangkok ligger Chiang Mai. Sjekk ut markedene denne byen har å by på, og se det store utvalget av lokalt håndverk, suvenirer og klær. I byen finnes det noen spektakulært vakre templer du absolutt bør få med deg når du er der. Elephant Experience er også å anbefale, hvor du får tilbringe en halv dag med elefanter i deres naturlige miljø. Du får mate dem og sosialisere deg med dem, i miljøet hvor de er lykkeligst.

Ellers bugner Thailand av forlatte byer, eldgamle ruiner og templer. Hvis du så er interessert i historie er det her nok å se, og du rekker neppe alt på en kortere ferietur. Thailand er et land mange drar tilbake til, takket være de rimelige prisene og at det er vanskelig å gå lei landet. Uansett hva du ønsker å få ut en reise, enten det er shopping, avslapning, festing eller historie, byr Thailand på det meste.