Nyt meksikanske retter i Mexico

Selv om meksikansk mat har gjort furore i flere verdensdeler og er enkelt å oppdrive her hjemme, er det ikke helt det samme som å faktisk være i Mexico og utforske det lokale kjøkkenet. Selv om taco, enchiladas og burrito er det mange av oss forbinder med kulinariske opplevelser fra Nord-Amerikas sørligste områder, består det meksikanske kjøkkenet av så mye mer. La oss se på noen retter det er verdt å få med seg når du er på reise i Mexico.

Mole

Mole har fått en del internasjonal fotfeste, men mange tror det er en rett i seg selv. Mole betegner faktisk flere retter. Bare i delstaten Oaxcaca finnes det syv varianter, og det som kanskje er den mest populære for besøkende, er mole negro. Denne inkluderer mange ingredienser, som blant annet ulike nøtter, kryddere, frø, chili, sjokolade og banen. På mange restauranter serveres retten med kylling til.

Chilaquiles

Dette er en rett som er svært populær som frokost og brunsj i Mexico. Her kutter de opp tortillachips og steker dem, før de dekker dem med salsa. Serveres gjerne med frijoles, egg, biff, kylling eller guacamole. Ofte kombineres disse. Chilaquiles er en del av frokostmenyen på mange spisesteder i Mexico, og mange nyter den som en kur mot bakrus.

Torta Ahogada

Dette er en spesialitet i delstaten Jalisco, og særlig i Guadalajara, som er hovedstaden. Torta Ahogada er laget av det som kalles birote-brød, som er et lettsaltet baguette-lignende bakverk. Brødet fylles med svinekjøtt, og tilsettes ingredienser som salsa, løk, avokado og fersk lime. I likhet med de fleste andre meksikanske retter er denne rik på smak, mye takket være salsaen.

Dette er eksempler på gode retter det er verdt å få med seg når du er i Mexico. Fordi de fleste av oss har et godt inntrykk av de meksikanske rettene som er populære her hjemme, bør disse rettene absolutt prøves ut når sjansen byr seg.