Noen tips for deg som skal til London

London er Europas største by, og en favoritt blant reisende fra hele verden. Med verdensberømte severdigheter og eldgammel historie, blandet med nymotens turistattraksjoner, er Englands hovedstad et ettertraktet reisemål for mange. Dersom du aldri har vært der før og trenger noen tips til å maksimere utbyttet av ferien din der, har vi noen gode råd å komme med. Slik kan du få en bedre opplevelse av London, til en rimeligere penge.

Tenk smart når det gjelder hotell

Sjekk for eksempel inn på et rimeligere hotell enn det du finner i nærheten av Oxford Street, som mange besøkende ønsker å bo på. Selv om det finnes gode hoteller der, er ikke strøket særlig sjarmerende. Da er det bedre med et hotell i Chelsea/Kensington-området. Herfra er det kort vei til sentrum, og prisene settes ned etter helgen, fordi forretningsreisende bruker dem i en langhelg. London er en fantastisk by for shopping, og på Oxford Street er det travelt.

Ta shoppingen et annet sted

Er du av typen som liker å få unnagjort shopping raskt for å spare tid, bør du besøke Westfield Shopping Center, som byr på mange av de samme populære butikkene som Oxford Street. Ta gjerne t-banen, eller «the tube» som engelskmennene kaller det, og kjøp en billett som omfatter flere soner. Dra til Ealing Broadway for å se en del av byen som færre turister kjenner til. Her er det gode shoppingmuligheter og restauranter. Dessuten er området mindre trafikkert.

Se Themsen

Altfor få turister benytter anledningen til å se denne perlen. Ta derfor et cruise og få med deg Thames-elva. Det finnes nok av tjenester som tar deg med langs elven, og det er muligheter for å få lunsj og middag. Elva renner gjennom mange byer, og byr på fine utsikter. En slik tur i vakre omgivelser er absolutt å anbefale.