New York City

Den største byen i USA, og på folkemunne også verdens hovedstad. New York City byr på så mange severdigheter at det er umulig å dekke alt. Her bugner det av restauranter i verdensklasse og fantastiske shoppingmuligheter. Skal du reise dit for første gang bør du i alle fall få med deg Empire State Building og Frihetsgudinnen. Ta en hop-on, hop-off-buss slik at du får sett deg litt rundt. Store deler av byen kan utforskes på denne måten, og du får sett hvilken livlig og pulserende by New York er.

Central Park

Denne grønnkledde oasen er populær både blant besøkende og byens innbyggere. Parken er overraskende stor, større enn både Monaco og Vatikanstaten. Du kan med fordel leie en sykkel, slik at du kan få syklet gjennom hele parken på bare noen timer. Blant severdigheter her finner Strawberry Fields, som er et minnesmerke for John Lennon, og Sheep Meadow, en vakker eng som mange bruker om sommeren for å sole seg og ha pikniker.

American Museum of Natural History

Ved Central Park West ligger dette museet, og er absolutt verdt en visitt for de som er interesserte i å lære mer om verden. Her får du sett informasjonsfilmer om hva som befinner seg på den dype havbunnen, om livet på jorden under dinosaurenes tid samt det enorme, mørke universet. Museet tilbyr lærerike opplevelser for hele familien, og alle aldersgrupper er tatt høyde for.

Se byen fra et utenfra-perspektiv

New York City er såpass stort og omfattende at det er umulig å få med seg alt på en kort ferietur. Hvis du skal dit for første gang er det verdt å ta en helikoptertur over hele Manhattan, for å få et inntrykk av hvor stor byen er. Tilsvarende båtturer som lar deg se byen fra en viss avstand er også å anbefale. Da får du oppleve New York fra et perspektiv du gjerne har sett på film, i virkeligheten.