Island

Denne vulkanske øya var tidligere en del av Norgesveldet, og er av flere grunner et populært reisemål. Det er slett ikke så kaldt der som navnet muligens indikerer, store deler av Norge er vesentlig kaldere om vinteren. I Reykjavik er mange av severdighetene innen gåavstand, enten du vil besøke det gedigne shoppingsenteret Kringlan, eller Höfði, det berømte huset hvor Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov hadde sitt toppmøte i 1986.

Den blå lagune

En lengre busstur utenfor byen ligger Den blå lagune, som kanskje er Islands aller mest besøkte turistattraksjon, og det er lett å forstå hvorfor. Å ta seg et bad i det varme, mineralrike vannet er en opplevelse få steder i verden kan by på. Høres dette fristende ut, anbefaler vi å bestille billetter i god tid før avreise. Den blå lagunes popularitet gjør at turer fort blir utsolgt, så her gjelder det å være tidlig ute! Uansett årstid er temperaturen mellom 36-39 grader.

Det islandske landskapet byr på så mangt, alt fra fosser til isbreer og vulkaner. Fra Reykjavik går det rundturer med buss hver eneste dag, hvor du får sett og opplevd ulike steder. Geysirene, som spruter vann og damp opptil 30 meter i luften omtrent hvert 5. minutt, er verdt å få med seg. Ellers gjør landskapet det mulig å delta i ulike aktiviteter, som for eksempel rafting, hvalsafari, havfiske, golf, rideturer, superjeepsafari, helikopterturer og snøscooterturer.

Utelivet i Reykjavik

I motsetning til i Norge er det vanlig at utestedene på Island holder åpent til 05:00, og islendingene er kjent for å ta av når det kommer til festing. Dessverre er ikke alkoholprisene på utestedene noe særlig billigere enn her hjemme, men det finnes nok av puber det er verdt å utforske. De lokale beveger seg gjerne ikke ut på byen før ved midnattstider, så for deg som turist kan det være greit å dra ut tidlig for å slippe å stå i kø.