Camino de Santiago

Har du noen gang vurdert å gå en pilegrimsferd? Dette fenomenet er det stadig flere nordmenn som begynner å få øynene opp for, og du behøver på ingen måte være religiøs for å få utbytte av en slik ferie. Camino de Santiago utgjør flere vandreruter, og selv om de starter ulike steder, ender alle rutene opp i Nord-Spania.

El Camino Francés

For enkelte er slike vandringer en religiøs og sjelelig opplevelse, mens andre går for selve gåingens skyld. Å gå er en rekreasjonsaktivitet, og det å gå i flotte sør-europeiske naturomgivelser er i seg selv et mål med slike turer. Blant de mest populære rutene finner vi El Camino Francés, som passer godt for nybegynnere. Denne ruten er nemlig lett å følge, fordi den er godt skiltet. Dessuten vil du garantert møte andre på ferden.

Det finnes også flust av restauranter og vertshus langs rute, som for øvrig starter i den franske landsbyen Saint-Jean-Pied-de Port, men mange velger å starte først i Nord-Spania. De fleste pilegrimer starter ferden i Sarria i Galicia-regionen, og går de siste 111 kilometere til Santiago. En slik vandring passer perfekt hvis du vil ha en aktiv ferie i et behagelig klima, og du kan bli kjent med andre entusiaster som du følger på turen, med mindre du vil gå alene for å ha det mest mulig stille rundt deg.

Hvert år reiser mennesker fra alle kanter av verden til Spania (og Frankrike) for å delta på pilegrimsferder. Det er en ypperlig måte å bli kjent med andre på, fordi dere går sammen i dagevis mot et felles mål. Det er mye å se underveis; både vakker sør-europeisk natur og gamle, pittoreske landsbyer. En sjelelig opplevelse, vil mange være enig i. En pilegrimsferd gir grunnlag for gode historier å fortelle når du kommer hjem igjen, siden det er en aktivitet mange fremdeles ikke har så mye kjennskap til.