Beograd – en billig men storslått ferieby

Den serbiske hovedstaden er en av de eldste byene i Europa, og kan utforskes for en relativt billig penge. Et perfekt reisemål hvis du ønsker en storbyferie, og også liker å spare penger. Beograd blander gammelt og nytt; de slitte murbygningene huser kule barer og konseptbutikker. Byen har alltid vært et begivenhetenes sentrum, og har vært involvert i utallige væpnede konflikter samt blitt kontrollert av ulike makter. Byen bærer fortsatt preg av at krigføring har pågått der, noe historieinteresserte vil like.

Det pulserende utelivet

Selv utenfor bygrensene er Beograd kjent for sin nattlige livlighet. Her kan du feste vesentlig mye billigere enn hjemme i Norge, og i Europa generelt. Det er de lokale innbyggerne snarere enn turistene som står for livligheten på kveldene. I Braće Krsmanović-gaten er det flust av barer og utesteder det er verdt å sjekke ut. At ølen koster rundt 16 kroner, er heller ikke feil.

Fordi Beograd har blitt bombet flere ganger for så å bli bygget opp igjen i ulike stilarter hver gang, er byen en fryd for øyet. Besøk fortet Kalemegdan for å oppleve en idyllisk utsikt over byen og de nærliggende elvene. Det er også verdt å få med seg gamlebyen Zemun, hvor gamle bygninger har overlevd flere kriger, og gatene er belagte med brostein. Stedet byr ellers på gode spisesteder og levende musikk.

Det kreative distriktet

Dette er det vi kaller de slitte murbygningene i Savamala-nabolaget i byen. Her finner du mange vegger prydet med graffiti, og det er også her mange av konseptbutikkene er å finne. Her finner du workshops, utstillinger, kunst, konserter og spisesteder. Blant de mest kjente attraksjonene her er KC Grad og Mikser House.

Generelt er ikke Beograd blant nordmenns mest populære reisemål, og det er synd. Det er nok ting å se og gjøre her, og alt er billigere enn de fleste andre steder. Beograd er virkelig å anbefale!